Powered by Blogger.
RSS

Ujian Kesetian n Kesabaran selepas kawen

Salam semua.. nida rasa lama sgt2 xupdate blog nie. bukan xda idea. idea memang banyak tapi kekangan masa.. maafkan sayer.. sekarang nie mood tuk menaip memang berada pada paras 1% jew kwot..

Hidup nie memang tidak pernah lekang dengan ujian kan? setuju x aper yang nida ckp? dan bagi nida dan en suami, kami juga tak terlepas dari di uji.. Ujian yang nida agak memang satu ujian tuk menilai n melihat sejauh mana kesetiaan seorang isteri..

Ujian kesetiaan seorang isteri adalah bila si suami tidak sihat, maksud nida sakit n perlukan perhatian kita sebagai isteri. saper la yang dpat menduga baru beberapa bulan berkahwin org ckp masa berseronok xhabis lg dh ada ujian yang terpaksa di harungi.. semua tue kan rahsia Allah.. hanya Dia yang lebih mengetahui..

Pada tanggal 24 oktober 2013, en suami nida dimasukkan ke wad kerana ada masalah pada mata kirinya.. 2 minggu sebelum tue pun dia ada mengadu mata dia sakit. nida dh suruh dh dia g check, tapi dia degil.. nida ngan en suami dh la PJJ.. jadi memang susah la kita sebagai isteri PJJ ni nak ada sentiasa di sisi suami. tp bila nida dpt tau dia kena tahan wad Hospital Bukit Mertajam, rasa mcm masa tue gak nak lari balik kg. kalau ada power boleh sekelip mata jew meresap, dh lama nida guna.. (mula la pk pelik2 klu dlm situasi mcm tue..)

Doktor check mcm2 dh, darah tinggi xda, kencing manis xda, katarak memang xda la.. muda lg.. semua -ve.. lastly doktor bagi makan ubat n nak tgk mcm ner.. mata kiri en suami xdpt melihat.

Kita tgk dia xmcm org sakit pun tapi dia xdpt nk tgk kita.. en suami ckp dia nmpk bahagian atas n bwh jew sikit. tengah2 x nmpk cahaya.. Ya Allah.. sebak n sedih nida tgk. lagi sedih bila time nk mkn, dia nk amik lauk, fokus dia tersasar sikit.. yer la fokus sasaran x tepat sebab guna sebelah mata shj..

Sekarang ni en suami dapat MC selama 1 minggu. doktor suruh dia rehat di rumah. n 4hb nov nanti akan ada appointment doktor tuk tgk improvment mata en suami setakat mana. n kalau masih xada aper2 perubahan doktor nak wat CT scan.. sekarang nie doktor pun xdpt nk pastikan punca masalah ini. doktor kata keradangan pada saraf.

Nida juga x lupa memberikan en suami minum air zam-zam n minum madu. harap2 dia rasa lega sedikit. Kami semua sedang berikhtiar tuk kesihatan en suami dengan membuat rawatan kampung.. nida berpegang pada prinsip doa tanpa usaha, sia2.. kita kena usaha. biar la teruk sikit janji kita berusaha. nida memang xkan putus asa untuk kesembuhan en suami.

En suami bnyk kali minta maaf pada nida, sebab dia rasa dia nyusahkan nida.. Nida ckp kat dia nida nk kumpul pahala kering banyak2.. bukan senang nak dapat.. dh la nida PJJ.. nida xkisah pun semua tue.. setiap aper yang berlaku ada hikmahnya.. kita tak tahu perancangan Allah.. Perancangan Allah lebih baik dari perancangan Manusia..




p/s : tolong doakan kami berdua yer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

sori la, agak menyepikan diri dua tiga hari nie. bukan aper, macam2 perkara yang berlaku dan ada jugak perkara yang perlu di selesaikan.
ok. stop! now we talk about this entry.. terawal sehari dari tarikh yang sepatutnya.. xpew la kan.. sok kira lain.. 31st august kita akan sambut hari kemerdekaan negara kita yang ke 56.. Malaysia negaraku tercinta..

so mengambil dari sebab tue la entry aku pun tajuknyer merdeka... sok program aku still alone.. (xda en suami di sisi..) di ulangi.. xda ok... huhuhuhu sedey,,
So, sok aku akan ke Pahang. rumah housemate aku... kononnyer membawa diri la.. (buweeekkk).. xda la.. saja jew la nak jalan2.. tapi tue pun setelah dapat green light en suami k... suami di utamakan. mis him a lot.. tapi apakan dayaku.. En suami terlibat dengan perarakan sambutan kemerdekaan la pulak.. so esok dia akan berarak..

hari nie, jumaat. seperti minggu2 sebelumnya.. soalan yang sinonim dengan aku.. xbalik kg kew minggu nie.. (Uwaaaaa.. saper xnak balik kan.. tp aper ley wat..) kalau ikut hati aku yang cekal xberapa nak cekal nie.. aku redah jew balik kg.. tp bila igtkan pesan en suami.. terus tak jadi... dia ckp " xpew, xpayah la balik lagi.. nanti abg xboleh teman balik KL coz cuti xbanyak, abg xsuka la biar ayg balik KL sorang2" hadoi.. suka wat mcm tue.. suka 'manjakan sangat' diri aku nie. lama2 t lagi aku jadi mengada2 plak.. semua nak kena berteman.. mcm mana nak merdeka.. betul x?  erm.. tapi bila di fikirkan secara halusss... sebenarnyer dia xsukakan keadaan bila aku 'tinggalkan' dia di kg.. n dia lebih suka kalau dia datang kepada aku. erm... sian en suami aku.. xpew la syg.. anggap la nie dugaan kita..

Setiap perkara tue ada hikmah dia.. salah satuny yang memang aku nmpk, kami jarang bergaduh.. yer la nak bergaduh pun rasa rugi sangat2. dh la jarang nk jumpa.. klu jumpa jew gaduh.. best kew? xbest la kan...
so sebagai pengubat rindu kami yang PJJ nie.. setiap aktiviti yang kami lakukan mesti picny akan di sent.. agar dapat berkongsi bersama saat itu.. Alhamdulillah setakat ini kami berdua masih bercinta.. n masih berdua.. so kira honeymoon time lg la.. n i think we also can call it Merdeka.. right? hehehe xper la menghargai setiap aper yang Allah kurniakan tue dh bagus kan.. dan sentiasa bersyukur... ckp pasal syukur terus teringat kat en suami..

aku memang sentiasa bersyukur sebab aku dapat sukur.. hehehe
bawah nie ada pic yang kami sama2 share.. aktiviti masing2.. bila x berdua.. (huhuhuhu sabar la wahai hati...)

wajah kesayangan hamba.. miss him so much
nak tunjuk nie member2 ofic settingkan..


jamuan raya kwot time nie.. lupa sudah.. hehehe

ermm.. nie pic BBQ en suami ngn member2nya.

pic aku ngan member2 ofic.. sambutan Merdeka raya



Dengan big bos.. terus en suami suh aku tny tuk minta tukar balik utara.. sabar yer en suamiku

Opss! saperkah? nie kawan UiTM aku.. sama masa lapor diri ri tue.. kebetulan kami pakai baju kaler sama.. (en suami dh tau k...)

nie muka kekeyangan.. penat...
nie En suami ngn rakan2nyer tgh latihan kawad tuk sok.. xpasal2 xley jumpa minggu nie.. huhuhu

ok.. setakat tue dulu entry yang entah aper2 nie.. layan jew la.. hujung minggu nie jangan ngigau smpai tido terpeluk housemate sudah.. wat malu jew..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Expect n Unexpected ~~~

Selamat pagi semua....

hari nie mud mcm tak berapa nak best... sebab tue entry kali nie tajuknyer pun mcm tue.. nak tau kenapa?
Memang menjadi lumrah setiap orang yang dah berkahwin tuk kena soklan cepuput nie... soklan standard la katakan.. "dah ada kew?" tue laaaa soklan yang selalu aku kena especially time raya hari tue..
n seperti biasa, setiap soklan mesti la ada jawapannyer kan... klu time xam dulu, kalau tak tau jawapan betulnyer aper pun, jawab jew.. hentam ajew la..betul idak?

so, dh soklan tue pun standard, aku pun bg jawapan standard la jgk... "kami jauh" kdg2 tue aku guna ayat2 islamic sikit.. "semua tue Rahsia Allah, hanya Allah jew yang mengetahui" hehehe..

Seriously aku stress! jujur tak aku? hehehe bukan aper.. yer la aku baru 2 bulan setengah kawen kwot.. biar la aku n en suami honeymoon puas2 dulu. dah la pas kawen ri tue xsempat nak g mana. ok la. aku pun xnak nak bebankan en suami aku. biar la dulu... Perancangan nk g honeymoon tue ada.. cuma destinasinya t aku akan ceritakan di entry lain.. (nie ayat pujuk diri sendiri sbnarnyer..)

Permata.. atau lebih di kenali jewel.. saper tak nak kan? Giler xnak permata... mesti la nak kan.. tambah2 la permata hati.. tapi nak wat mcm na kan.. walaupun aku nie kerja kat Perancangan Bandar dan Desa.. tapi x boleh nak tandingi Perancangan Allah.. so aper nak wat? berdoa dan terus berdoa dan tak lupa juga berusaha. andai telah tertulis.. hanya masa jew yang dapat menentukan segalanya..

Ri tue sebulan slpas kawen memang aku lewat 2 minggu x datang period. serious aku dah cuak dah... aku pregnant kew. kwn2 pun dok usik jew.. yer la x datang period lagi. n simptom2 yang berlaku kat diri aku memang mcm org pregnant.. (nie dari aku google tenet la..) n kawan2 pun excited ckp aku nie pregnant.. siap tolong aku belikan UPT. huhuhu

Aku banyak menafikan tekaan kawan2 walaupun dlm hati ada la jugak berharap.. tp tue la Kuasa Allah lebih besar.. hari ke 3 semua umat islam puasa.. pagi jumaat.. aku ingt lagi.. masa pg tue baru teringt nak g wat UPT tue la. pagi tue ofic wat bacaan Yassin. (memang rutin ofic aku setiap pagi jumaat akan ada bacaan yasin beramai2) masa baca yasin tue memang dh ada rasa lain mcm dh.. tapi xnak pk aper2.. n past habis baca yasin, g toilet n check2 ada darah.. dh mula la cuak.. darah aper nie? sebab sehari sebelum tue melawak a.k.a bergomoi ngan kwn sbb HP..hehehe xyah crita la.. tup2 hri jumaat tue ada darah.

Call mak gtau pasal lewat period n ada darah. mak cakap suh tunggu dulu tgk.. klu drh behenti tue mak suh g check doktor.. tp mkin ke tengah hari.. darah kuar lagi bnyk.. so? kaum2 pompuan semua mungkin dh boleh teka kan? i'm not pregnant.aku datang period la... hbs musnah harapan kwan2 aku.. n xsempt gak wat test UPT tue...

gtau kat en suami, pasal darah yg kuar sikit tue.. mula2 dia susah hati.. terus paksa aku suh jumpa doktor. tp aku gtau la aku ok, x rasa sakit n nak tgk smpi tgh hari mcm ner ada darah kew x.. so bila dh sahkan perkara nie.. dia kata x pew la... jaga kesihatan.. dia memang sedia maklum isteri dia nie klu dtg period memang xley gerak. cramp..bila gtau aku  xpregnant dia sgt tenang.. sebelum2 nie dia asyik ckp.. jaga diri.. jaga baby leklok.. (walaupun x confirm aper2) ermm.. maafkan saye en suami.. mungkin bukan rezeki kita lagi..

cute kan.. sumber inspirasi.. klu dpt anak kembar mcm en suamiku yg kembar

p/s : kepada kengkawan yang sentiasa usik2 tue. doakan la supaya usikan korang tue jadi kenyataan.. aku terima seadaanya.. tp jangan la plak dok syak aku pregnant sedangkan ianya x betul pun.. sebab t aku yang sedeyyyyyy... sob,sob,sob
kalau ada tips tue sila la berkongsi dengan aku yer kawan2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Bersejarah Dalam Hidupku...

setelah lama mendiamkan diri selepas bertukar gelaran nie.. hari nie baru aku terasa nak berkongsi koleksi gambar2 majlis pernikahan, perkahwinan di sebelah aku n en suami ku.

xda aper yang menarik pun cumanya aku bersyukur semuanya berjalan dengan jayanya dan jutaan terima kasih kepada yang banyak membantu dalam menjayakan majlis dan tidak lupa juga pada yang hadir ke majlis kami..

Doakan kami berdua yer...

Nie antara pic yang aku kutip dari kawan2 n sedara mara.. yg officially punya xdapat lagi dari photographer.. sabor jew la...

Majlis Akad Nikah.. (24 Mei 2013)




kami pasangan yang ke 6 di ijab qabulkan.. debarannyer.. hanya tuan badan jew tau..
bergambar bersama family sebelah en suami..

 hari kenduri sebelah aku Pengantin Perempuan tema (pink + gold + cream) (25 Mei 2013)



My BFF.. datang dari N9 n S.Alam.. Tq very much..
Member2 oficku.. terima kasih sudi datang dari KL..
 

pic kenduri sebelah en suami Majlis Bertandang(26hb Mei 2013)

pic x berapa banyak sebab xda photographer.. sian kat kami..



Sukri & Nani                       Sukur & Nida
 Terkejut x tengok? mcm photoshop kan? edit.. sebenarnyer memang dua pengantin sekali.. pengantin lelakinyer en suami n abg iparku.. kembar.. kembar seiras.. ramai yang cakap kat aku, jaga2 takut tertukar... hehehe

Insyaallah x tertukar punya..

Doakan Kami yer....









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kek impian VS kek realiti

ok.. sesaja jew la nk bercerita berkenaan kek kawen aku dulu.. actually aku xsuka kek yang banyak2 kream like this pic..

cantik memang cantik.. tp.. kream dia tue.. banyak.. expecially kat bunga

So aku ada booking kek kat satu kak tue wat kek kawen. bajet aku dlm RM 200. tuk kek kawen 2 tingkat n royal icing..  n aku bagi pic kek yang aku nak.  tue pun jenuh search kat internet.. sebab im crazy about ribbon.. semua benda mesti kena ada ribbon..

nie pic kek yang aku cari.
comel x? siap ada butterfly lg.. memang menepati tema kad aku..

So.. discuss punya discuss kak nie memang bagus.. dia boleh give n take.. ok la.. yang penting kak nie sanggup delivery smpi pintu dpn rumah aku..

tapi design dia memang dia gtau lain sikit. aku x kisah sgt janji warna n tema kena..


nie la kek kawen aku.. comei x? sayang nk potong...

Cantik kan kek aku.. hehehe perasan seketika.. kwn2 aku ada yang x kasi potong kek cute nie.. sayang katanya.. tapi ada satu jer aku terkilan.. rama2 kat kek ilang.. saper la yang amik... pas jew acara potong kek.. memang aku x sempat peduli.. mlm tue tgk2 dh xda.. sian aku..

tapi memang bertepatan ngan tema kad kenduri yang aku design sendiri.. nie kad nyer..


kad kawen aku.

hehehe.. sama kan?

nie facebook tuan yang wat kek nie..
boleh la klu saper2 area SP nak try order kat dia..
 https://www.facebook.com/zay.krazycakes?fref=ts

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st entry selepas begelar Puan..

Assalamualaikam.. halooo semua.. dah lama x update entry dlm blog kali nie.. almaklum la.. banyak perkara perlu di lakukan. maafkan sayer.,..

kalau bertanya mcm ner kehidupan selepas berkahwen nie.. bagi aku... mcm2 dugaan n rintangannya.. tapi Allah tue maha kuasa.. semua perkara menjadi mudah. mungkin sebab kami terpisah oleh sebab tugas.. (yer la sorang penang sorang KL) tapi semua tue membuatkan kami lebih menghargai satu sama lain..

Dugaan memang sentiasa ada.. tapi dugaan masa bertunang ngan dugaan selepas berkahwin memang berbeza.. Dan dugaan terbesar bila terpaksa berjauhan dengan en suami.

Tp aku sangat bersyukur sebab en suamiku sangat berdikari. (rasanya xpayah la kwot nk crita lebih2.. hint sikit2 sudah la.. hehehe)

ok la.. sempena hari raya nie.. aku n en suami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya.. ampun maaf antai terkasar bahasa n tertaip yang bukan2.. ok..

nie pic2. "dating time" ngan en suami.

time nie dh penat beraya n akan pulang ke rumah keluarga en suami. (nmpk x beg kat belakang tue)

masa raya ketiga.. kenduri kawen sepupuku

tolong pegang beg yer bang.. nak p amik pic ngn pengantin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pemilihan lagu tuk kenduri..

salam semua.. dalam sedar atau x, ada lg sebulan lebih sahaja sebelum cik nida akan bertukar gelaran menjadi puan nida..

persiapan majlis.. hadoi.. bercakap soal nie yng wat nida rasa mcm xmo pk.. makin dekat dgn tarikh mkin bnyk plak yang x siap lagi.. huhuhuhu memang selalunya akan jadi mcm tue ker ek?

sekarang nie nida cuma fokuskan soal deejay n lagu2 yang sesuai untuk diputarkan masa majlis nanti.. 'pesanan ringkas' dari mak nida... dia xnak lagu2 merepek katanya.. hadoi.. ok la.. so sekarang nie nida kena search n cari lagu2 yang ala2 kena ngan tema nida t.. nak tau aper tema nida? haaa.. nida sendiri pun dh xtau.. heheheh asalnya nk wat ala2 mediterranian.. alah.. mcm ala2 arabic style.. tp nida sukakan bollywood.. so i think why dont i combine 2 theme.. so berkenaan ngan lagunya plak.. of coz la lagu2 islamic ala2 arab n hindi.. hehehe.. mak nida xnk lagu2 rock n sentimental kan.. so kalau begitu caranya.. memang tugas nida.. men'search' lagu2 arab yg sesuai tuk kenduri..

setakat nie.. ok.. nida pas hati ngan hasilnya..
antara lagu yg nida jumpa.. kalau korang nk boleh search.. nida dengar kat radio IKIM.. memang terbaik..
terima kasih IKIM.FM.. memberi sumber inspirasi kepada nida tuk cari lagu yg sesuai..

1) irfan makki -mabrook
2) El Tarekh Enkatab
3) Ya laylah            
4) Zain Bhikha
5) tahani al hob

ok.. n bwh nie di antara nashid kita. melayu.. yang nida rasa sesuai tuk kenduri..



1) Pengantin baru (Rabbani)
2) Hanya Tuhan Yang Tahu
3) Insan Bernama Kekasih
4) Mahligai kasih
5) Permaisuri Hatiku
6) Di syurga Menanti (saf-one)
7) Irama Kasih (hijjaz)
8) Pengantin baru (de-hearty)

ok.. kalau korang ada lagu2 best nk gtau nida.. boleh2 la share kat sini.. n kalau korang nk lagu2 yg nida bg senarai nie pun boleh.. silakan.. jgn malu2.. hehehe
doakan yg terbaik yer kawan2..











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dilema kad kawen~~~

oh tidak!!!.. skrg nie memang nida agak stress.. sebab aper? sebab kad kawen x wat lagi n x jumpa yg memenuhi kriteria.. hadoi.. time is running out.. nie dh nk end of february.. tp xdpt keputusan lg jenis, bentuk n design aper..



contoh kad yg nida usha

satu lagi contoh




lagi design.. hadoiii pening2

member2 ofic dok bertanya dh kad dh wat kew x.. erm... cam ner yer.. (nida... u must hurry ciayok!!!).. ti mcm2 benda nk kena setel.. but so far benda2 lain dh hampir selesai.. insyaallah.. hehehe

so now aper yg kena fikir adalah ermm.. kad kawen, kasut n... HA!! baju nikah~~~ astagfirullah.. almost forget.. actually dh totally forget yg vell n kain ada prob.. t xpasal2 time nikah nida pakai baju lain, kain lain plak kang.. hadoi..

nie antara webpage kad yg nida belek2.. terlalu bnyk tgk pun x bagus gak kan? jadi celaru nk pilih yg mana satu berkenan d hati..



http://studiopages.net/category/kad-pelbagai/ 

https://www.facebook.com/kadkahwin.murah.7/photos_albums

https://www.facebook.com/KadKahwinMudah.My/photos_albums

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.401301243244173.97088.399469020094062&type=3

https://www.facebook.com/KadKahwinMurahGiler

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hampir separuh dh siap booking..

alhamdulillah.. ri tue cuti terkepit antara maulidur rasul n thaipusam tue nida menggunakan masa2 cuti dengan semaksimum mungkin..

perkara2 yang nida nk setelkan pun dh nida setelkan.. lega sangat2.. terima kasih jugak wat insan2 tersayang yang sentiasa berada di sisi nida saat nida perlukan pertolongan diaorg.. insan2 tersayang tue sudah semestinya la my parents.. en tunang, abg din (abg angkt nida) n adik2 nida..

hal mengenai photograpy dh pun setel.. dlm bnyk2 photography yang nida survey.. akhirnyer yg nie yang nida berkenan.. nurulanwar photographer.. tue pun abg din yang tolong suggestkan setelah di teliti segalanya.. ok la.. nida setuju.. sebenarnyer dh pening tgk mcm2 pakej photography nie.. memang nida sub ke abg din jew.. hehehe.. sori abg din.. kualiti dia ok.. n yang paling best.. full payment dpt diskaun RM 100 n free 100 pcs muffins.. so nice.. hehehe ni website dia.. http://www.nurulanwar.com/

setel bab photographer. nida plan nak ada deejay.. ri tue dh usulkan kat mak n ayah... tp dengan syaratnyer nida just nak lagu2 nasyid, zikir n lagu pengantin.. tentative programe pun nida dh draf. n so far mak nida setuju.. just ada nak kena tmbah program la plak.. it's ok.. everything is under control.. cewahh.. kalau succes la nida manage kenduri nie. memang boleh la tukar profession.. jd wedding planner.. i just plan overall majlis.. bestnyer.. saper nak..??!! hehehe
n berbalik pasal deejay.. nida dapat diskaun lagi.. alhamdulillah.. moga rezeki pak cik deejay bertambah murah.. amin.. nida dpt diskaun RM 50.. dh jimat bajet nida.. bagus kan?

ok.. now berbalik pasal goodies bag.. nida g padang besar nak cari.. tp aper yg ada x memenuhi kriteria yg nida nak.. so sad.. memang frust sgt2..  tapi di sebabkan en tunang pun ikut.. ok la.. tapi nida benggang ngan dia.. nth aper yg dia g shopping ngn adik bongsu nida pun xtau.. isk.. beware dear.. i nak bertukar jadi increadible hulk nie.. jaga la.. hehehe

di sebabkan kecewa g padang besar.. n u alls nak tau? nida kena saman parking kat padang besar.. oh NO!! memang nida bengang.. aper ke hal nyer dier g saman masa hari cuti nie..dh memang sah cuti umum maulidur rasul.. memang nida hangin btl la.. nida baru ja check kalendar nie...  hadoi.. pelik bin ajaib btl la.. nida dok berkira jew.. nk bayar kew x.. x byr t kang kes lain plak.. benci,benci,benci...

esoknyer nida g cari kat seberang jaya.. g A to Z.. memang puas hati.. just cakap jew nak aper semua ada.. dia punya pekerja pun baik2.. memang bagus la.. harga dia pun nida rasa lebih murah dari Nilai.. seyes.. sebab nida dh g Nilai g servey.. last2 x beli pun sebab mahal.. tapi nasib baik.. sebab kat A to Z semuanya ada.. dekat plak dengan rumah.. dekat la kalau berbanding Nilai.. hehehe nida puas hati.. total barang yg nida beli pun xda la bnyk. tp nida suka..

mcm nie la box nida dpt cari kat A to Z..

kotak nida beli mcm nie.. x sampai RM 1 1 pcs.. jugak kat A tu Z


ok.. satu bab lagi pasal candy buffet.. u alls, for ur info.. nida memang ingt nak wat mcm satu counter tuk hidangkan kuih2.. ala2 candy buffet la.. tp nie malay style..bkn gangnam style k.. nida sub ke adik nida... nida just gtau mcm ner, tema kaler, time hidang, n berapa jenis n dia yg akan wat.. hehehe.. so kat goodies bag, memang barang2nyer xbnyk.. nida xmo la bagi bnyk2.. barang aper nida nak kasi.. rahsia.. hehehe

candy buffet nida nk wat mcm nie boleh x? tp balang besau xda.. saper ada? nak pinjam.. hehehe


baju nikah nida dh siap.. kononyer la.. seyes sedey.. nak tau kenapa? nida g nk amik, blh plak uncle tue lupa nk wat veel.. hadoi.. sedeynyer.. balance lace memang bnyk lagi.. seyes membazir jew kalau x wat aper.. so nida x kira.. nida memang protes dia wat nida mcm tue.. nida mengharap kwot.. dh la kedai dia dh xda kat situ.. dh nk berpindah.. so kain satin impian nida memang tinggal impian jew.. xkan dpt kain yg sama.. so sad.. tapi kan.. di sebabkan tue.. nida dpt diskaun upah jahit. RM20. kodukut btl la.. tp ok la.. nida percaya setiap yg berlaku ada hikmah.. cuma kita nie jgn cepat melatah jew.. btl x?

. lastly.. my weeding themes is.. jeng.jeng..jeng.. ermm.. xnk la gtau lagi.. hahaha.. sabar yer.. wedding planning memang cam nie.. cuma nida ley gtau theme colour nida t pink gold.. jgn tiru ea.. ok.. xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dilema Kad kawen..

hari nie nida dok berfikir pasal kad kawen jew nie.. smlm memang nida dh nekad nak design kad kawen sendiri.. memang semangat kental giler la.. memang nida dh tau dh nk wat cam ner.. tapi kan.. bila sampainyer hari nie.. huhuhu pening2... penat rupanyer nk design sekeping kad.. nak wat plan pun setengah hari.. huhuhu.. help me!!!.. nida memang nak wat kad sendiri.. sebab niat tue kwot2 la dpt save bajet kan.. hehehe..

pas tue petang nyer.. dok godak2 website, nida dpt template cute2.. nie antara yg nida jumpa.. so cute..



 cntik x? kalau nk tkr jdkan tag terima kasih boleh x ek? hehehe mod : syok sendiri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

checklist oh checklist~~

nida sekarang nie xtau la nak cakap mcm mana. sebab semuanyer nida tgh fikirkan. so semua dh tonggang terbalik. nasib baik la wedd date bulan 5 kalau bln 1 or 2 nie.. memang pingsan la nida jwbnyer.. huhuhuhu

so sekarang nie aper yang penting.. basic before nida jadi biol adalah.. i need a checklist! aper perlunya checlist nie kan? semuanyer bermula dengan idea n nasihat kak bib. (officemate nida) tq kak bib.. hehehe
pagi tadi nida g jumpa kak bib, n dia bagi nasihat n tunjukkan the thing that i should do.. ikut flow.. sangat bagus. sekurang2nyer  semua perkara akan berada dalam kawalan n berjalan lancar. i loike it!..

baru rasa lega.. hehehe.. nida nie bukan aper.. nie la 1st time family nida nak wat kenduri kawen.. sebelum2 nie memang pernah wat kenduri.. tapi kenduri biaser2 jew.. last family nida wat kenduri kesyukuran.. wat bacaan yassin.. tue pun nida rasa mcm dh hebat sgt.. khemah dua buah. lauk2 kitaorg ada wat dua hidangan.. lauk katering pun ada, lauk kampung pun ada. n yang paling bestnyer.. gulai batang pisang.. it was so yummylicious.. masakan nie memang feymes belah2 utara. di pelopori oleh org dari Sik Kedah.. kawan ayah nida masak.. memang happening sgt time tue.. kitaorg ada bagi goodies bag gak.. bekalkan surah yassin..(yer la nama pun mjlis bacaan yassin..) time tue dh rasa mcm kenduri kawen ja.. bezanya xda pengantin jew.. ngeee~~~

tapi kali nie.. nida pun dh kebuntuan nak wat mcm ner.. ri tue ok la xda la ramai sgt.. xperlu nak wat kad cantik2.. ayah nida jew yang uruskan hal2 kad nie.. sebab tue i need a checklist. kurang2 perkara aper yg nak diuruskan dh tau dh. n saper yg nak uruskan perkara2 berikut pun dh tau. xpayah nanti bila time kenduri semua jadi cacamerba org utara kata. nida memang x suka mcm tue.
its all about planning. memang semuanya harus smooth ja nanti.

harap2 semua family member dpt membantu nida nanti. nida bukannya nak wat wedding of the year.. tp cukupla kalau tetamu yg datang kenduri nida t rasa selesa n di hargai..

nida xnak la t tercicir sorg dua kwn2 yg xdpt goodies bag.. terkilan kwot.. sebab nida pernah jadi mcm tue.. nida nie plak bukan jenis muka tembok xdpt boleh p minta. memang x la.. so i hope mjlis nida t xnak jadi perkara2 mcm tue.. n i need a family support. kalau xda family, memang parah gak la..

so sekarang nie progress for overall majlis nida baru 15%. barang2 hantaran nida dh 75% done. ada lg 2,3 jew x beli lagi. baju akad nikah pun 5hb feb nie siap. baju en tunang jew still kain lagi.. next week baru nak bagi kain kat dia suh wat baju.. hehehe..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bejalan2 + shopping = sakit kaki.

rasanya nida dh lama x update blog nie.. bukannyer aper bnyk sgt pekara yg kena di fikirkan.. last weekend nida g kuar ngn housemate cari barang2 kawen. destinasi pilihan of couse la jalan TAR.. mesti semua tau kan.. TAR is short form to Jalan Tuaku Abdul Rahman.. ok la.. kitaorg kuar dari rumah kul 10.30.. dlm kul 11 sampai.. park kat basement SOGO.. kitorang g hari sabtu, memang ramai sgt org.. nida ingtkan time2 awal bulan nie org x ramai yer la.. x gaji lagi kan.. (bagi gomen la..) tp tekaan nida meleset.. ramainyer manusia..
hari nie cuaca x berapa panas.. hujan kejap2 tue bawa rahmat tuk nida n semua org.. sebab x panas.. hehehe
ok, destinasi pertama kitorang adalah di Semua House. kompleks di mana bakal2 pengantin g cari baju n kelengkapan kawen lain.. tapi yg femes tue org cari kain n ada gak yg tempah sekali. pakej dia not bad.. ok.. boleh tawar menawar lagi la.. kalau g sama nenag jadi rambang mata.. butik2 dia display baju kat depan kedai dia.. pergh... memang cantik sgt2.. berbaloi la dengan harga dia.. puas hati. kiranya kalau korang bajet besar, memang boleh dpt yg glamour habis la.. memang cntik.. x nyesal la g sana.. (jd promoter xberjagi plak.. hehehe)

mulanya tue nida nk beli baju siap dah.. tp kan.. nak crita pun xsampai hati.. xsesuai ngn bdn la plak.. so nida pun beli kain n upah sekali la. harga dia tue ok la.. nida rasa puas hati. (jgn tny ek hrga dia, klu nk tau g sendiri.. hehehe)

ok. setel bab baju. misi seterusnya mencari barang2 tuk wat hantaran. mak aihhhh.. susah gak la mencari yng berkenan di hati nie ha.. hari pertama g cari barang kawen dari kul 11 pg sampai 7 mlm.. nida cuma dpt cari pakej tuk akad nikah. handbeg n kasut tuk hantaran. tue ja..

hari esoknyer nida kuar lagi ke jln TAR.. sambung g cari barang... kali nie cari telekung, sejadah n g servey doorgift..
hari ahad tue better dari hari sabtu. x sesak sgt.. nk mencari barang pun mudah.. setakat nie semua barang dh bnyk yg dpt cuma tinggal kasut akad nikah jew.. t nk ajak en tunang la g temankan nida... hehehe.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yes! dah tahun 2013...

xsangka kan dh masuk tahun baru.. yea!! dh mula nak start membzkan diri dengan perkara2 kawen la plak. ok. cuti ri tue perkara2 yang sempat nida satelkan kursus kawen.. yea.. dh boleh kawen.. (gediksnyer.. buweekkk) n nida pun dh g booking catering.. al-amin catering. RM 9.00 sekepala... ok la include semuanya sekali.. ayah pun dh bagi wet cengkeram.. pasal butik pun nida dh booking dh.. akhirnya!! dh penat g survey butik2 sekitar SP.. akhirnya NurKasih menjadi pilihan..

so aper yg nida xdpt setelkan lg adalah kad kenduri, photography.. (saper2 ada pakej photography yg best2.. gtau la...) ermm.. aper lg ek? DJ nida dh setel gak.. ha! baju akad nikah... ala.. mcm ner nie.. nak beli kew nak sewa jew ek? any suggestion?
ha lagi satu goodies bag.. mcm ner nie.. nak buh aper la dlm tue.. kompius btl...

nida ada lagi 4 bulan tuk pk kan semua benda2 tue.. harap2 semuanya bjln lncar. doakan yer kawan2... amin.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kawan,Sahabat dan Teman