Powered by Blogger.
RSS

pemilihan lagu tuk kenduri..

salam semua.. dalam sedar atau x, ada lg sebulan lebih sahaja sebelum cik nida akan bertukar gelaran menjadi puan nida..

persiapan majlis.. hadoi.. bercakap soal nie yng wat nida rasa mcm xmo pk.. makin dekat dgn tarikh mkin bnyk plak yang x siap lagi.. huhuhuhu memang selalunya akan jadi mcm tue ker ek?

sekarang nie nida cuma fokuskan soal deejay n lagu2 yang sesuai untuk diputarkan masa majlis nanti.. 'pesanan ringkas' dari mak nida... dia xnak lagu2 merepek katanya.. hadoi.. ok la.. so sekarang nie nida kena search n cari lagu2 yang ala2 kena ngan tema nida t.. nak tau aper tema nida? haaa.. nida sendiri pun dh xtau.. heheheh asalnya nk wat ala2 mediterranian.. alah.. mcm ala2 arabic style.. tp nida sukakan bollywood.. so i think why dont i combine 2 theme.. so berkenaan ngan lagunya plak.. of coz la lagu2 islamic ala2 arab n hindi.. hehehe.. mak nida xnk lagu2 rock n sentimental kan.. so kalau begitu caranya.. memang tugas nida.. men'search' lagu2 arab yg sesuai tuk kenduri..

setakat nie.. ok.. nida pas hati ngan hasilnya..
antara lagu yg nida jumpa.. kalau korang nk boleh search.. nida dengar kat radio IKIM.. memang terbaik..
terima kasih IKIM.FM.. memberi sumber inspirasi kepada nida tuk cari lagu yg sesuai..

1) irfan makki -mabrook
2) El Tarekh Enkatab
3) Ya laylah            
4) Zain Bhikha
5) tahani al hob

ok.. n bwh nie di antara nashid kita. melayu.. yang nida rasa sesuai tuk kenduri..



1) Pengantin baru (Rabbani)
2) Hanya Tuhan Yang Tahu
3) Insan Bernama Kekasih
4) Mahligai kasih
5) Permaisuri Hatiku
6) Di syurga Menanti (saf-one)
7) Irama Kasih (hijjaz)
8) Pengantin baru (de-hearty)

ok.. kalau korang ada lagu2 best nk gtau nida.. boleh2 la share kat sini.. n kalau korang nk lagu2 yg nida bg senarai nie pun boleh.. silakan.. jgn malu2.. hehehe
doakan yg terbaik yer kawan2..











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kawan,Sahabat dan Teman