Powered by Blogger.
RSS

hampir separuh dh siap booking..

alhamdulillah.. ri tue cuti terkepit antara maulidur rasul n thaipusam tue nida menggunakan masa2 cuti dengan semaksimum mungkin..

perkara2 yang nida nk setelkan pun dh nida setelkan.. lega sangat2.. terima kasih jugak wat insan2 tersayang yang sentiasa berada di sisi nida saat nida perlukan pertolongan diaorg.. insan2 tersayang tue sudah semestinya la my parents.. en tunang, abg din (abg angkt nida) n adik2 nida..

hal mengenai photograpy dh pun setel.. dlm bnyk2 photography yang nida survey.. akhirnyer yg nie yang nida berkenan.. nurulanwar photographer.. tue pun abg din yang tolong suggestkan setelah di teliti segalanya.. ok la.. nida setuju.. sebenarnyer dh pening tgk mcm2 pakej photography nie.. memang nida sub ke abg din jew.. hehehe.. sori abg din.. kualiti dia ok.. n yang paling best.. full payment dpt diskaun RM 100 n free 100 pcs muffins.. so nice.. hehehe ni website dia.. http://www.nurulanwar.com/

setel bab photographer. nida plan nak ada deejay.. ri tue dh usulkan kat mak n ayah... tp dengan syaratnyer nida just nak lagu2 nasyid, zikir n lagu pengantin.. tentative programe pun nida dh draf. n so far mak nida setuju.. just ada nak kena tmbah program la plak.. it's ok.. everything is under control.. cewahh.. kalau succes la nida manage kenduri nie. memang boleh la tukar profession.. jd wedding planner.. i just plan overall majlis.. bestnyer.. saper nak..??!! hehehe
n berbalik pasal deejay.. nida dapat diskaun lagi.. alhamdulillah.. moga rezeki pak cik deejay bertambah murah.. amin.. nida dpt diskaun RM 50.. dh jimat bajet nida.. bagus kan?

ok.. now berbalik pasal goodies bag.. nida g padang besar nak cari.. tp aper yg ada x memenuhi kriteria yg nida nak.. so sad.. memang frust sgt2..  tapi di sebabkan en tunang pun ikut.. ok la.. tapi nida benggang ngan dia.. nth aper yg dia g shopping ngn adik bongsu nida pun xtau.. isk.. beware dear.. i nak bertukar jadi increadible hulk nie.. jaga la.. hehehe

di sebabkan kecewa g padang besar.. n u alls nak tau? nida kena saman parking kat padang besar.. oh NO!! memang nida bengang.. aper ke hal nyer dier g saman masa hari cuti nie..dh memang sah cuti umum maulidur rasul.. memang nida hangin btl la.. nida baru ja check kalendar nie...  hadoi.. pelik bin ajaib btl la.. nida dok berkira jew.. nk bayar kew x.. x byr t kang kes lain plak.. benci,benci,benci...

esoknyer nida g cari kat seberang jaya.. g A to Z.. memang puas hati.. just cakap jew nak aper semua ada.. dia punya pekerja pun baik2.. memang bagus la.. harga dia pun nida rasa lebih murah dari Nilai.. seyes.. sebab nida dh g Nilai g servey.. last2 x beli pun sebab mahal.. tapi nasib baik.. sebab kat A to Z semuanya ada.. dekat plak dengan rumah.. dekat la kalau berbanding Nilai.. hehehe nida puas hati.. total barang yg nida beli pun xda la bnyk. tp nida suka..

mcm nie la box nida dpt cari kat A to Z..

kotak nida beli mcm nie.. x sampai RM 1 1 pcs.. jugak kat A tu Z


ok.. satu bab lagi pasal candy buffet.. u alls, for ur info.. nida memang ingt nak wat mcm satu counter tuk hidangkan kuih2.. ala2 candy buffet la.. tp nie malay style..bkn gangnam style k.. nida sub ke adik nida... nida just gtau mcm ner, tema kaler, time hidang, n berapa jenis n dia yg akan wat.. hehehe.. so kat goodies bag, memang barang2nyer xbnyk.. nida xmo la bagi bnyk2.. barang aper nida nak kasi.. rahsia.. hehehe

candy buffet nida nk wat mcm nie boleh x? tp balang besau xda.. saper ada? nak pinjam.. hehehe


baju nikah nida dh siap.. kononyer la.. seyes sedey.. nak tau kenapa? nida g nk amik, blh plak uncle tue lupa nk wat veel.. hadoi.. sedeynyer.. balance lace memang bnyk lagi.. seyes membazir jew kalau x wat aper.. so nida x kira.. nida memang protes dia wat nida mcm tue.. nida mengharap kwot.. dh la kedai dia dh xda kat situ.. dh nk berpindah.. so kain satin impian nida memang tinggal impian jew.. xkan dpt kain yg sama.. so sad.. tapi kan.. di sebabkan tue.. nida dpt diskaun upah jahit. RM20. kodukut btl la.. tp ok la.. nida percaya setiap yg berlaku ada hikmah.. cuma kita nie jgn cepat melatah jew.. btl x?

. lastly.. my weeding themes is.. jeng.jeng..jeng.. ermm.. xnk la gtau lagi.. hahaha.. sabar yer.. wedding planning memang cam nie.. cuma nida ley gtau theme colour nida t pink gold.. jgn tiru ea.. ok.. xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Kawan,Sahabat dan Teman