Powered by Blogger.
RSS

checklist oh checklist~~

nida sekarang nie xtau la nak cakap mcm mana. sebab semuanyer nida tgh fikirkan. so semua dh tonggang terbalik. nasib baik la wedd date bulan 5 kalau bln 1 or 2 nie.. memang pingsan la nida jwbnyer.. huhuhuhu

so sekarang nie aper yang penting.. basic before nida jadi biol adalah.. i need a checklist! aper perlunya checlist nie kan? semuanyer bermula dengan idea n nasihat kak bib. (officemate nida) tq kak bib.. hehehe
pagi tadi nida g jumpa kak bib, n dia bagi nasihat n tunjukkan the thing that i should do.. ikut flow.. sangat bagus. sekurang2nyer  semua perkara akan berada dalam kawalan n berjalan lancar. i loike it!..

baru rasa lega.. hehehe.. nida nie bukan aper.. nie la 1st time family nida nak wat kenduri kawen.. sebelum2 nie memang pernah wat kenduri.. tapi kenduri biaser2 jew.. last family nida wat kenduri kesyukuran.. wat bacaan yassin.. tue pun nida rasa mcm dh hebat sgt.. khemah dua buah. lauk2 kitaorg ada wat dua hidangan.. lauk katering pun ada, lauk kampung pun ada. n yang paling bestnyer.. gulai batang pisang.. it was so yummylicious.. masakan nie memang feymes belah2 utara. di pelopori oleh org dari Sik Kedah.. kawan ayah nida masak.. memang happening sgt time tue.. kitaorg ada bagi goodies bag gak.. bekalkan surah yassin..(yer la nama pun mjlis bacaan yassin..) time tue dh rasa mcm kenduri kawen ja.. bezanya xda pengantin jew.. ngeee~~~

tapi kali nie.. nida pun dh kebuntuan nak wat mcm ner.. ri tue ok la xda la ramai sgt.. xperlu nak wat kad cantik2.. ayah nida jew yang uruskan hal2 kad nie.. sebab tue i need a checklist. kurang2 perkara aper yg nak diuruskan dh tau dh. n saper yg nak uruskan perkara2 berikut pun dh tau. xpayah nanti bila time kenduri semua jadi cacamerba org utara kata. nida memang x suka mcm tue.
its all about planning. memang semuanya harus smooth ja nanti.

harap2 semua family member dpt membantu nida nanti. nida bukannya nak wat wedding of the year.. tp cukupla kalau tetamu yg datang kenduri nida t rasa selesa n di hargai..

nida xnak la t tercicir sorg dua kwn2 yg xdpt goodies bag.. terkilan kwot.. sebab nida pernah jadi mcm tue.. nida nie plak bukan jenis muka tembok xdpt boleh p minta. memang x la.. so i hope mjlis nida t xnak jadi perkara2 mcm tue.. n i need a family support. kalau xda family, memang parah gak la..

so sekarang nie progress for overall majlis nida baru 15%. barang2 hantaran nida dh 75% done. ada lg 2,3 jew x beli lagi. baju akad nikah pun 5hb feb nie siap. baju en tunang jew still kain lagi.. next week baru nak bagi kain kat dia suh wat baju.. hehehe..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Kawan,Sahabat dan Teman