Powered by Blogger.
RSS

hampir separuh dh siap booking..

alhamdulillah.. ri tue cuti terkepit antara maulidur rasul n thaipusam tue nida menggunakan masa2 cuti dengan semaksimum mungkin..

perkara2 yang nida nk setelkan pun dh nida setelkan.. lega sangat2.. terima kasih jugak wat insan2 tersayang yang sentiasa berada di sisi nida saat nida perlukan pertolongan diaorg.. insan2 tersayang tue sudah semestinya la my parents.. en tunang, abg din (abg angkt nida) n adik2 nida..

hal mengenai photograpy dh pun setel.. dlm bnyk2 photography yang nida survey.. akhirnyer yg nie yang nida berkenan.. nurulanwar photographer.. tue pun abg din yang tolong suggestkan setelah di teliti segalanya.. ok la.. nida setuju.. sebenarnyer dh pening tgk mcm2 pakej photography nie.. memang nida sub ke abg din jew.. hehehe.. sori abg din.. kualiti dia ok.. n yang paling best.. full payment dpt diskaun RM 100 n free 100 pcs muffins.. so nice.. hehehe ni website dia.. http://www.nurulanwar.com/

setel bab photographer. nida plan nak ada deejay.. ri tue dh usulkan kat mak n ayah... tp dengan syaratnyer nida just nak lagu2 nasyid, zikir n lagu pengantin.. tentative programe pun nida dh draf. n so far mak nida setuju.. just ada nak kena tmbah program la plak.. it's ok.. everything is under control.. cewahh.. kalau succes la nida manage kenduri nie. memang boleh la tukar profession.. jd wedding planner.. i just plan overall majlis.. bestnyer.. saper nak..??!! hehehe
n berbalik pasal deejay.. nida dapat diskaun lagi.. alhamdulillah.. moga rezeki pak cik deejay bertambah murah.. amin.. nida dpt diskaun RM 50.. dh jimat bajet nida.. bagus kan?

ok.. now berbalik pasal goodies bag.. nida g padang besar nak cari.. tp aper yg ada x memenuhi kriteria yg nida nak.. so sad.. memang frust sgt2..  tapi di sebabkan en tunang pun ikut.. ok la.. tapi nida benggang ngan dia.. nth aper yg dia g shopping ngn adik bongsu nida pun xtau.. isk.. beware dear.. i nak bertukar jadi increadible hulk nie.. jaga la.. hehehe

di sebabkan kecewa g padang besar.. n u alls nak tau? nida kena saman parking kat padang besar.. oh NO!! memang nida bengang.. aper ke hal nyer dier g saman masa hari cuti nie..dh memang sah cuti umum maulidur rasul.. memang nida hangin btl la.. nida baru ja check kalendar nie...  hadoi.. pelik bin ajaib btl la.. nida dok berkira jew.. nk bayar kew x.. x byr t kang kes lain plak.. benci,benci,benci...

esoknyer nida g cari kat seberang jaya.. g A to Z.. memang puas hati.. just cakap jew nak aper semua ada.. dia punya pekerja pun baik2.. memang bagus la.. harga dia pun nida rasa lebih murah dari Nilai.. seyes.. sebab nida dh g Nilai g servey.. last2 x beli pun sebab mahal.. tapi nasib baik.. sebab kat A to Z semuanya ada.. dekat plak dengan rumah.. dekat la kalau berbanding Nilai.. hehehe nida puas hati.. total barang yg nida beli pun xda la bnyk. tp nida suka..

mcm nie la box nida dpt cari kat A to Z..

kotak nida beli mcm nie.. x sampai RM 1 1 pcs.. jugak kat A tu Z


ok.. satu bab lagi pasal candy buffet.. u alls, for ur info.. nida memang ingt nak wat mcm satu counter tuk hidangkan kuih2.. ala2 candy buffet la.. tp nie malay style..bkn gangnam style k.. nida sub ke adik nida... nida just gtau mcm ner, tema kaler, time hidang, n berapa jenis n dia yg akan wat.. hehehe.. so kat goodies bag, memang barang2nyer xbnyk.. nida xmo la bagi bnyk2.. barang aper nida nak kasi.. rahsia.. hehehe

candy buffet nida nk wat mcm nie boleh x? tp balang besau xda.. saper ada? nak pinjam.. hehehe


baju nikah nida dh siap.. kononyer la.. seyes sedey.. nak tau kenapa? nida g nk amik, blh plak uncle tue lupa nk wat veel.. hadoi.. sedeynyer.. balance lace memang bnyk lagi.. seyes membazir jew kalau x wat aper.. so nida x kira.. nida memang protes dia wat nida mcm tue.. nida mengharap kwot.. dh la kedai dia dh xda kat situ.. dh nk berpindah.. so kain satin impian nida memang tinggal impian jew.. xkan dpt kain yg sama.. so sad.. tapi kan.. di sebabkan tue.. nida dpt diskaun upah jahit. RM20. kodukut btl la.. tp ok la.. nida percaya setiap yg berlaku ada hikmah.. cuma kita nie jgn cepat melatah jew.. btl x?

. lastly.. my weeding themes is.. jeng.jeng..jeng.. ermm.. xnk la gtau lagi.. hahaha.. sabar yer.. wedding planning memang cam nie.. cuma nida ley gtau theme colour nida t pink gold.. jgn tiru ea.. ok.. xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dilema Kad kawen..

hari nie nida dok berfikir pasal kad kawen jew nie.. smlm memang nida dh nekad nak design kad kawen sendiri.. memang semangat kental giler la.. memang nida dh tau dh nk wat cam ner.. tapi kan.. bila sampainyer hari nie.. huhuhu pening2... penat rupanyer nk design sekeping kad.. nak wat plan pun setengah hari.. huhuhu.. help me!!!.. nida memang nak wat kad sendiri.. sebab niat tue kwot2 la dpt save bajet kan.. hehehe..

pas tue petang nyer.. dok godak2 website, nida dpt template cute2.. nie antara yg nida jumpa.. so cute..



 cntik x? kalau nk tkr jdkan tag terima kasih boleh x ek? hehehe mod : syok sendiri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

checklist oh checklist~~

nida sekarang nie xtau la nak cakap mcm mana. sebab semuanyer nida tgh fikirkan. so semua dh tonggang terbalik. nasib baik la wedd date bulan 5 kalau bln 1 or 2 nie.. memang pingsan la nida jwbnyer.. huhuhuhu

so sekarang nie aper yang penting.. basic before nida jadi biol adalah.. i need a checklist! aper perlunya checlist nie kan? semuanyer bermula dengan idea n nasihat kak bib. (officemate nida) tq kak bib.. hehehe
pagi tadi nida g jumpa kak bib, n dia bagi nasihat n tunjukkan the thing that i should do.. ikut flow.. sangat bagus. sekurang2nyer  semua perkara akan berada dalam kawalan n berjalan lancar. i loike it!..

baru rasa lega.. hehehe.. nida nie bukan aper.. nie la 1st time family nida nak wat kenduri kawen.. sebelum2 nie memang pernah wat kenduri.. tapi kenduri biaser2 jew.. last family nida wat kenduri kesyukuran.. wat bacaan yassin.. tue pun nida rasa mcm dh hebat sgt.. khemah dua buah. lauk2 kitaorg ada wat dua hidangan.. lauk katering pun ada, lauk kampung pun ada. n yang paling bestnyer.. gulai batang pisang.. it was so yummylicious.. masakan nie memang feymes belah2 utara. di pelopori oleh org dari Sik Kedah.. kawan ayah nida masak.. memang happening sgt time tue.. kitaorg ada bagi goodies bag gak.. bekalkan surah yassin..(yer la nama pun mjlis bacaan yassin..) time tue dh rasa mcm kenduri kawen ja.. bezanya xda pengantin jew.. ngeee~~~

tapi kali nie.. nida pun dh kebuntuan nak wat mcm ner.. ri tue ok la xda la ramai sgt.. xperlu nak wat kad cantik2.. ayah nida jew yang uruskan hal2 kad nie.. sebab tue i need a checklist. kurang2 perkara aper yg nak diuruskan dh tau dh. n saper yg nak uruskan perkara2 berikut pun dh tau. xpayah nanti bila time kenduri semua jadi cacamerba org utara kata. nida memang x suka mcm tue.
its all about planning. memang semuanya harus smooth ja nanti.

harap2 semua family member dpt membantu nida nanti. nida bukannya nak wat wedding of the year.. tp cukupla kalau tetamu yg datang kenduri nida t rasa selesa n di hargai..

nida xnak la t tercicir sorg dua kwn2 yg xdpt goodies bag.. terkilan kwot.. sebab nida pernah jadi mcm tue.. nida nie plak bukan jenis muka tembok xdpt boleh p minta. memang x la.. so i hope mjlis nida t xnak jadi perkara2 mcm tue.. n i need a family support. kalau xda family, memang parah gak la..

so sekarang nie progress for overall majlis nida baru 15%. barang2 hantaran nida dh 75% done. ada lg 2,3 jew x beli lagi. baju akad nikah pun 5hb feb nie siap. baju en tunang jew still kain lagi.. next week baru nak bagi kain kat dia suh wat baju.. hehehe..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bejalan2 + shopping = sakit kaki.

rasanya nida dh lama x update blog nie.. bukannyer aper bnyk sgt pekara yg kena di fikirkan.. last weekend nida g kuar ngn housemate cari barang2 kawen. destinasi pilihan of couse la jalan TAR.. mesti semua tau kan.. TAR is short form to Jalan Tuaku Abdul Rahman.. ok la.. kitaorg kuar dari rumah kul 10.30.. dlm kul 11 sampai.. park kat basement SOGO.. kitorang g hari sabtu, memang ramai sgt org.. nida ingtkan time2 awal bulan nie org x ramai yer la.. x gaji lagi kan.. (bagi gomen la..) tp tekaan nida meleset.. ramainyer manusia..
hari nie cuaca x berapa panas.. hujan kejap2 tue bawa rahmat tuk nida n semua org.. sebab x panas.. hehehe
ok, destinasi pertama kitorang adalah di Semua House. kompleks di mana bakal2 pengantin g cari baju n kelengkapan kawen lain.. tapi yg femes tue org cari kain n ada gak yg tempah sekali. pakej dia not bad.. ok.. boleh tawar menawar lagi la.. kalau g sama nenag jadi rambang mata.. butik2 dia display baju kat depan kedai dia.. pergh... memang cantik sgt2.. berbaloi la dengan harga dia.. puas hati. kiranya kalau korang bajet besar, memang boleh dpt yg glamour habis la.. memang cntik.. x nyesal la g sana.. (jd promoter xberjagi plak.. hehehe)

mulanya tue nida nk beli baju siap dah.. tp kan.. nak crita pun xsampai hati.. xsesuai ngn bdn la plak.. so nida pun beli kain n upah sekali la. harga dia tue ok la.. nida rasa puas hati. (jgn tny ek hrga dia, klu nk tau g sendiri.. hehehe)

ok. setel bab baju. misi seterusnya mencari barang2 tuk wat hantaran. mak aihhhh.. susah gak la mencari yng berkenan di hati nie ha.. hari pertama g cari barang kawen dari kul 11 pg sampai 7 mlm.. nida cuma dpt cari pakej tuk akad nikah. handbeg n kasut tuk hantaran. tue ja..

hari esoknyer nida kuar lagi ke jln TAR.. sambung g cari barang... kali nie cari telekung, sejadah n g servey doorgift..
hari ahad tue better dari hari sabtu. x sesak sgt.. nk mencari barang pun mudah.. setakat nie semua barang dh bnyk yg dpt cuma tinggal kasut akad nikah jew.. t nk ajak en tunang la g temankan nida... hehehe.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yes! dah tahun 2013...

xsangka kan dh masuk tahun baru.. yea!! dh mula nak start membzkan diri dengan perkara2 kawen la plak. ok. cuti ri tue perkara2 yang sempat nida satelkan kursus kawen.. yea.. dh boleh kawen.. (gediksnyer.. buweekkk) n nida pun dh g booking catering.. al-amin catering. RM 9.00 sekepala... ok la include semuanya sekali.. ayah pun dh bagi wet cengkeram.. pasal butik pun nida dh booking dh.. akhirnya!! dh penat g survey butik2 sekitar SP.. akhirnya NurKasih menjadi pilihan..

so aper yg nida xdpt setelkan lg adalah kad kenduri, photography.. (saper2 ada pakej photography yg best2.. gtau la...) ermm.. aper lg ek? DJ nida dh setel gak.. ha! baju akad nikah... ala.. mcm ner nie.. nak beli kew nak sewa jew ek? any suggestion?
ha lagi satu goodies bag.. mcm ner nie.. nak buh aper la dlm tue.. kompius btl...

nida ada lagi 4 bulan tuk pk kan semua benda2 tue.. harap2 semuanya bjln lncar. doakan yer kawan2... amin.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kawan,Sahabat dan Teman