Powered by Blogger.
RSS

minggu2 yang memenatkan...

minggu lepas memang nida penat sangat2.. nasib x pengsan.. start dari 18hb interview SPA Kedah.. sampai la hari krismas 25hb.. nida balik Sungai Petani 21hb tuk p kenduri sahabat baik nida.. eita.. eita cntik sgt... ala2 arabic gitue.. sesuai dgn menu nasi arab.. 














keesokkan harinya nida g survey butik pengantin dengan kwn nida.. dila.. ada pilihannyer.. butik nie dia wat pakej RM 1899.. dia bagi baju pengantin sepasang, pelamin, bilik tidur, aksesori semua lengkap.. free dress ngn kod. n yg paling best.. pakej dia include photography.. outdoor shoot skali.. so? any idea? ok x? nida tnya dia kalau nak tmbah baju sepasang berapa.. dia ckp RM 450.. erm.. rasanya memang nk kena bwk en tunang g try la.. tkut gak xda pilihan menarik kan.. kew design yg lama kew.. hahaha..

pas tue.. esoknyer.. 24hb.. nida g setelkan semua bil2 rumah.. memang penat.. jarak antara bank2 boleh thn gak la.. setelkan sekali urusan mak ayah n urusan nida sekali.. pergh.. mcm nk pingsan.. nida kuar pukul 10 pg.. kul 4 ptg baru smpai rumah.. beli brg2 keperluan adik bongsu nida sekali.. dah la SP dlm keadaan hot pasal kes rusuhan yg berlaku.. en tunang nida x habis2 pesan hati2.. dia kalau boleh x nak bagi nida kuar terus.. tp kalau x kuar cam ner nak setelkan keja kan? nida kuar gak la.. memang pihak polis 24jam nida tgk dok wat road block.. berhujan berpanas.. tetap setia di situ.. sian plak nida tgk.. tp memang diorg menjalankan amanah yg di beri.. terima kasih polis2 yg wat road block kat SP ri tue..

25hb.. nida bertolak balik Selayang pukul 6.30pg.. amik en tunang kat Butterworth.. pas tue dari Butterworth.. dia yg drive.. nida tido.. hehehe.. penat x habis lg kan.. sian en tunang.. dia plak xpecaya dia dirve dari penang ke KL.. hehehe tq en tunang.. jasamu dihargai.. walaupun nida kena beleter ngn dia sebab sehari sblm balik KL tue.. nida baru sedar yg IC nida tertinggal kat KL.. hahaha.. nasib xkena thn masa roadblock kat SP tue.. nth aper2 la kan? nasib xda aper2 berlaku... Alhamdulillah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berita yang tak di jangka2..

hari nie nida memang betul betul bz.. semalam rezeki murah btl.. dari siang smpai mlm ada jew makanan org belanja nida.. Alhamdulillah.. tapi kan.. risau la kalau terfikirkan berat badan.. cam ner nie.. huhuhu

pg nie plak memang xsempat nak godak2 pc.. keja bnyk.. tetiba mak nida call.. ckp nida ada interview penolong pegawai tanah.. NT 27.. kalau masuk yg nie dh 2 kali nida dpt interview yg sama.. tp kali nie yg SPA Kedah punya.. en tunang paling exited coz dia kata rezeki sebelum kawen.. tapi interview dia 18hb nie.. huhuhuhu..
bertambah keja kena wat..
harap semuanya ok..
mlm nie nk study kanun tanah la plak..
bye.. xoxoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

alhamdulillah... dh dapat tarikhnyer

akhirnyer~~~ lalalala..
syukur sgt2.. akhirnyer setelah di bincang.. mak nida setuju kenduri sebelah lelaki pada 2 hb 6 tahun 2013.. kenduri sebelah perempuan.. insyaallah 1hb 6 2013.. so bila tarikh pun dah di tetapkan.. bermula la rasa nak senyum ja memanjang.. hehehe..

tapi sekarang nie, memang nida kena wat perancangan dah.. dah x boleh nak relax n cool ja.. checklist2!!!.. nak kena wat checklist dah nie.. huhuhu. dah terasa mcm zaman belajar dulu plak.. rasanya memang boleh di aplikasikan kwot... town planning = wedding planning.. ok ja kan? planning gak.. so.. wat pew belajar tapi x reti nk ikut.. hehehe.. so kwn2 sekalian.. doakan nida dpt sempurnakan persiapan kawen nie ek.. kalau sukses.. t saper2 nak nida jadi wedding planning dia boleh la.. hehehe.. (berangan2 kejap.)

ok la. entry hari nie x da idea yg best2.. tapi hari nie.. rezeki memang btl2 murah.. alhamdulillah.. sambil sambut birthday Hor.. oficemate nida..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kena Kuruih!!!

hari nie.. perkara yang aku rasa cam nightmare.. or lebih teruk dari nightmare.. adalah bila badan x mo nak turun.. baru timbang smlm.. still the same.. oh no!!!!
hadoi.. lemak tepu kew aper nie.. geramnyerrrrr (kuar la lemak2 tepu oiiii..)

ri tue dh kecut sikit aku nie.. nak tau rahsiannyer? food poisoning. hohoho. jgn tny mcm ner aku kena.. aku pun xtau puncanyer.. tp memang warded la 2 hari 1 mlm.. yg xtahan tue kena drip air.. makkk sakitnyer.. xsuka2. tp memang seyes aku rasa kecut.. mklumla.. aku membuang air besar sampai x terkira berapa kali.. maunyer x kecut.. (xpyh beli ubt mhl2.. jimat2.. kehkehkeh)

so sekarang nie, any idea???? cam ner nk kuruih tnpa perlu bergantung pada ubat-ubatan.. xmo la mkn ubat sgt2.. (kalau ubt dgn perskripsi doktor ok la..)


ermm.. rasanya xnak mkn nasi la.. tengok org yg diet x mkn nasi.. ok jew bdnnyer.. tp boleh kew? huhuhuhu..

sekarang nie. mlm mmg aku dh x mkn dh.. ok la.. tido pun lena.. kalau kenyang2 memang aku x ley tido la jwbnyer.. jd burung pungguk la plak.. (pungguk merindu~~~ pada rembulan~~ tetiba jiwang plak... hehehe) rindu la en tunang.. dia pun xnk kalah.. tp bukan dalam misi menguruskan badan k.. misi dia terbalik.. membesaukan perut.. owh tidak!! t aku kata mcm kungfu panda t..(kungfu panda yg cute.. suke tgk crita tue.. hehehe) ha..nsib dia xmajuk.. sbb tue suke usik dia. sori en tunang.. kehkehkeh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mana Dulu nie?!!! huhuhu

hujung2 tahun 2012 nie.. wat aku makin serabut ja.. mana ngn keja yg nak kena selesaikan.. mana ngan perancangan tuk tahun depan nie.. persiapan tuk tahun depan aper pun aku x wat lagi nie.. uwaaaa!! stress tetiba. nak wat aper dulu pun dh xtau.. en tunang nie pun satu.. (memang satu2nya jew..) asyik dok tny aku bila nk g kursus kawen.. ops!! kantoi sudah.. hehehehe.. aku sebenarnyer x g lagi kursus kawen.. ermm.. aku bukan xnak g.. nak sangat2.. tapi xtau masa n ketika yg sesuai..

kalau boleh nak g sekali la ngn en tunang nie.. org ckp bek p sekali..jgn p asing2.. motif? susah la nk explain.. ok. terus terang aku katakan.. aku bukan pencerita (pembawa mulut) yang the best n superb. aku x reti la.. so.. bek aku diam ja kan,kan,kan.... hehehe

so, en tunang sekali lagi suh aku spend time tuk g beli kain tuk wat baju nikah.. Ya Allah.. warna aper pun aku x taerfikir lagi nie.. hadoi... any suggestion? aku rasa putih la kwot.. ok x? pattern? alamak.. aku memang failed..

kawan2 ofic plak dok tny bila nak beli barang hantaran.. diorg ckp elok la beli time2 YES.. (saper x tau.. g gantung diri kat pokok togeh) tapi.. bilanyer tue xtau.. huhuhu.. akhir2 tahun nie.. mcm2 keja kena wat.. mana ngn outstation lagi.. (tapi aku suka.. xpew.. lillahitaalla.. )

ada masa2 terluang, aku dok tengok gak kad2 kawen.. mak aih.. price dia boleh tahan ha.. kalau wat mahal2 pun t org buang gak kan.. tp yg murah pun.. mcm mana xtau la..

so sekarang mood aku akhir tahun nie.. memang stress ja memanjang.. yg mana priority pun aku dh xtau dh.. so.. any suggestion?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pertemuan pertama kita.. xoxoxo

perkenalan aku dengan dia, bila di kenang-kenang memang lawak pun ada. yer ar.. memang macam x caya jew..
UiTM Seri Iskandar menjadi tempat kami berkenalan... cop2x! aku bukannyer pasang target ok nak kenal masa belajar kat U.. tidak sama sekali. so bagi adik2 yg muda2 tue.. belajar dulu k.. (uhuk2x!.. aku bg nasihat? hehehe)

dia nie boleh aku katakan senior la.. walaupun kami sebaya. (ok.. jujur la aku gtau.. kami sebaya. tp aku tua 3 bulan.. ermm..) tapi tue la rezeki dia pas hbs SPM boleh masuk u terus.. aku nie.. pusing dulu.. masuk tingkatan 6.. ha amik kau! aku ada STPM tau.. (result xpyh ckp.. hancus!)

dia tny kwn dia (actually kwn dia tue kwn aku msa tingkatan 5) ada x kwn2 girl yg solo dia nk bekenalan..
kawan dia nie pun.. boleh plak bagi no hp aku.. mentang2 aku baru kembali solo masa tue kan..uwekk..

ok.. tambah tolak dengan sms.. (p/s: aku add no tel dia as org gila tau masa tue.. aku xsuka!.. hehehe sori dear..) dh lama pas tue baru la jumpa.. tue pun aku msg ckp aku xsempat makan.. dia tinggal di luar. (maklumla final year student..) so dia tolong tapaukan nasi.. first time jumpa dia.. mak aihhhh... aku xberani nak cakap.. tengok muka dia jew aku dh takut.. seyes mcm nak telan org ja.. (tapi sekarang, xtengok.. dh mula rindu.. hehehe)

mana hp nth.. nak cal dia lah.. kacau org 2x.. lalalala




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kawan,Sahabat dan Teman